N11 Satış Arttırma

N11 satış arttırma konusunda yaklaşık 3 yıl boyunca edindiğim tecrübelerimi paylaşmaya karar verdim. Bu yazımda da videolarla beraber n11 satış teknikleri için bir derleme hazırlamaya çalıştım. Birçok farklı n11 satış stratejileri bulabileceğiniz bu yazıyla sizde satışlarınızı arttırabilirsiniz.

EN GÜNCEL SATIŞ ARTTIRMA VİDEOLARI İÇİN YOUTUBE KANALIMI ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.


Doğru Başlık Seçimi


Rakip satıcılara karşı yakalayabildiğim en büyük başarının kaynağı bence doğru başlıkları seçmem olmuştur. Birçok mağaza kullandıkları muhasebe programındaki stok adı nasıl geçiyorsa veya faturada adı nasıl yazıyorsa o şekilde başlık kullanıyor. Ancak müşteriler bu isimlere çoğunlukla dikkat etmez. Onlar günlük hayattaki isimlerini bilir ve n11 arama kutusuna bildikleri ismi yazarak  aratır. Eğer siz de kendinizi müşteri yerine koyup onların nasıl arattığını düşünürseniz işi çözmüş olursunuz. Onların aratacağı şekilde başlıklar belirlemek sizi her zaman ön plana çıkartır.

Ufak bir tüyoya ihtiyaç duyduğunuzda da n11'in mağazalar için sunmuş olduğu reklam paketlerinde bulunan arama kelimelerini kullanabilirsiniz. Kullanımı ile alakalı örneği görmek için videoyu izleyebilirsiniz.



Google Reklamlarında Daha Fazla Görünme


Doğru başlığı buldunuz ve ürünü bu şekilde yayımladınız. Bundan sonra n11 satış yapmak veya satışlarınızı arttırmak için uygulamanız gereken yöntem Google reklamlarından yararlanmak olacaktır.

N11'de yer alan ürünler Google reklamlarında ücretsiz olarak yayınlanır. Ancak hangi ürünün yayınlanacağını belirlenirken bazı kriterlere dikkat edilir. Bunlardan en önemlisi ürünün GTIN numarasının girilmiş olmasıdır. Bu numara girilmedi ise ürününüz reklamlarda çıkmayabilir. Tabi ki bu numaraya sahip olmayan sektörler bu adımdan muaf tutulur.

Ayrıca ürün resminin üzerinde yazı bulunmaması da ürünün gösterilmesi için uygulanan diğer bir kriterdir. Her ne kadar sizin kontrolünüzde olmasa da bir kullanıcı reklamlara tıklayıp sizin ürününüzü satın aldığında sizin ürününüz reklamlarda daha fazla yer almaya başlar. N11 satış stratejisini daha ayrıntılı olarak incelemek için videoyu izleyebilirsiniz.



N11 Listeleme Reklamları


Gördüğünüz gibi n11 de ürün satmak tahmin ettiğiniz kadar çok fazla karmaşık işler gerektirmiyor. Ufak n11 satış stratejileri sizin için çok büyük cirolar anlamına gelebilir. Unutmamanız gereken bir nokta n11 satışlarının çoğu yapılan aramalar sonucunda çıkan ürünlerle gerçekleşiyor.

Aramalarda daha üst sıralarda yer almak için n11 listeleme reklamlarından yardım alabilirsiniz. Adım adım uygulayarak reklam fiyatlarını daha düşük seviyede tutabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta tek tek reklam vermek. Daha üst sırada yer almak istiyorsanız Süper reklamını kullanmak. Ayrıca reklamı hafta hafta uzatmanız ile 4 haftayı tek seferde almanız arasında ciddi fark var.

Kişisel fikrimi paylaşacak olursam, 4 haftalık süper reklamı almanız sıralamada ciddi derecede sizi öne çıkaracaktır. Kesinlikle bu reklamla başlamanızı tavsiye ederim.

Video içerisinde n11 reklam fiyatları ve listeleme reklamlarının nasıl uygulanacağı hakkında bilgiye ulaşabilirsiniz.



N11 Kampanya Oluşturma


N11.com üzerinde birçok reklam alanı mevcut. Buralarda bir çok kampanya veya özel fiyat paylaşılıyor. Buralarda yer alamasanız dahi, n11 mağaza girişi yaptıktan sonra kendi kampanyanızı oluşturabilirsiniz.

N11 satış arttırma için etkili olabilecek bir yöntem olan kampanya oluşturmada belirli indirimler veya hediye ürünler tanımlayabilirsiniz. Yapacağınız kampanyalar müşterilerin sizi tercih etmesinde önemli bir rol oynayacaktır.

Biraz daha görsel gerektiren kampanyaların nasıl oluşturulacağı ile ilgili çok fazla yazı yazmadan sizi video ile baş başa bırakıyorum.



N11 Ürün Değiştirme


Bir ürünü çok yüksek miktarda sattınız. Ancak ürün elinizde kalmadı ve artık üretilmiyor. Ürünü yayından kaldırmanız ve farklı yeni ürünler eklemeniz satışlarınızın bir anda kesilmesine neden olacaktır.

Tam da bu durumda belkide size ilaç gibi gelecek olan bir sistem açığından bahsedeceğim. N11 akıllı sıralama esas olarak satış sayılarına göre sıralama yapar. N11 satıcı paneli üzerinden tükenen ürününüzün adını ve açıklamasını değiştirip yeni bir ürünün adını ve açıklamasını girdiğinizde bu satış hacmini diğer üründeymiş gibi kullanabilirsiniz. Bu sayede değiştirerek satışa çıkardığınız ürün aramalarda çok daha üst sıralarda yer alarak başlayacaktır.

Unutmamanız gereken nokta ürünü değiştirdiğinizde yorumları değiştirme şansınız bulunmuyor. Büyük mağazalarında bazı ürünlerde uyguladığı bu yöntemi sadece ürünle alakası yok gibi görünen yorumlardan anlayabilirsiniz.



Seçenekli Ürün Kullanımı


N11 mağaza açanlar için benim yararlanmadıklarını gördüğüm en kritik özellik seçenekli ürünleri kullanmak. Biraz önce ürünlerin satış hacimlerine göre sıralandığını belirttim. Satış hacmini arttırmak için benzer ürünleri birleştirerek birleştirdiğiniz ürünlerin satışlarını birlikteymiş gibi gösterebilirsiniz. N11 Satış yükseltme için ciddi faydasını göreceksiniz.

N11 ürün ekleme bölümünde bulunan seçenekli ürün kısmından ürünün farklı seçeneklerini dahil edebilirsiniz. Seçenekleri sadece renk beden gibi kullanmaktan ziyade örneğin tüm iphone modelleri diye birleştirip 5, 6, 7, 8 gibi eklerseniz n11 satış arttırma konusunda ciddi etkilerini göreceksiniz.

Seçenekli ürün ekleme işleminin nasıl yapıldığını görmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.



Bu yöntemlerin her biri için youtube kanalımda videolar yayınladım ve belirli aralıklarla videolar yayınlamaya devam ediyorum. Yeni videoları takip edebilmek için youtube kanalıma abone olabilirsiniz.

N11 satış arttırma ve n11 satış yükseltme için hazırlamış olduğum n11 satış stratejileri ve n11 satış tekniklerini zaman içerisinde güncellemeye çalışacağım. Sizde yorumlar bölümünden katkı sağlayabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Merhabalar Selman,
    Seninle nasıl iletişime geçebilirim. Teşekkürler,

    YanıtlaSil
  2. Muhammed bey, gerçekten çok faydalı içerik olusturmusunuz. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çok faydalı buldum.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Javascript . , (nokta virgül) Değiştirme

Anaokulu Etkinlikeri Kolay - Okul Öncesi Oyunlar ve Yapımı