Anaokulu Etkinlikeri Kolay - Okul Öncesi Oyunlar ve Yapımı

Anaokulu etkinlikleri özellikle son dönemde telefon televizyon ve tablet karşısında büyüyen çocukların gelişimi için oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle ne kadar farklı türde ve ne kadar çok sayıda etkinlik yapabilirse gelişimini o kadar hızlandırmış olacaktır.

Sayfada yer alan oyunlar ve bilgiler Samsun Atakum Kreş Tırtıl Yuva tarafından sağlanmıştır.

Bizim için çok basit görünen aktiviteler çocukların gelişimlerinin hızlanmasına neden olacaktır. Örneğin mandallarla oynanan oyunlar çocukların kısa kas gelişimine yardımcı olmaktadır. Bu da daha erken kalem tutma becerisini sağlamakta ve bağlantılı olarak kitaplardan soğumasına engel olmaktadır.

Anaokulu etkinlikleri her ne kadar sıklıkla anaokulunda uygulatılıyor dahi olsa evde de uygulanması mümkündür. Hazırladığımız videolarda evde hazırlanabilecek oyunları nasıl yapabileceğinizi ve onlarla nasıl oyun oynayabileceğinizi inceledik.

Özellikle salgın hastalık döneminde ve herhangi bir nedenden dolayı evde kalmak zorunda kalan çocuklara sürekli yeni oyuncaklar almak mümkün olmayabilir. Evde bulunan malzemeler ve yine birçok evde bulunan basit kırtasiye malzemeleri yardımıyla oyunların hazırlanmasını sağlayabilirsiniz.

El Göz Koordinasyonu Oyunu


Oyunun amacı her ne kadar şişe kapaklarına misket dizmek ve ortadaki kapağa ilk ulaşmak da olsa kısa kas gelişimi açısından çok faydalı. Kısa kas gelişiminin böyle eğlenceli bir aktiviteye dahil edilmesiyle çocuğunuz saatlerce bu oyunu oynayabilecektir. Hazırlanışı; şişe kapaklarını belirli bir karton üzerine yapıştırın. Mandalın iki tarafına da abesalang (dondurma çubuğu) yapıştırın. Daha sonra misketleri hazırladığınız mandallı dondurma çubukları ile kapaklara dizmeye çalışın.

Eşleştirme Kodlama Oyunu




Belirli bir karton kağıt veya evde uygun olan herhangi bir nesne üzerine ok işaretleri çizin. Daha sonra aynı ok işaretlerinden her birinden bir tane olacak şekilde farklı bir kağıt üzerine çizin. Kağıt üzerine çizdiğiniz okların her birine farklı bir renkle sembolize edin. İlk çizdiğiniz okların üzerine kağıtta kodladığınız renklere göre yerleştirme yapın.

5 yaş eğitici oyun olarak sıklıkla uygulanmakta olan oyun kodlamanın temelleri olarak kullanılabilir. Çocuğunuzun zekasının gelişmesine destek olacaktır. Oyunu zaman karşılığında oynayarak daha zor ve daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

2 Kişilik Oyunlar




Çocuğunuzla birlikte geçirdiğiniz vakitleri eğlenceli hale getirmek için zaman zaman beraber oynayabileceğiniz 2 kişilik çocuk oyunlarına ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu videoda ihtiyacınızı karşılayacak kartondan oyun yapımı mevcut. Siz de bunlardan beğendiklerinizi yapabilir ve eğlenceli vakitler geçirmeye başlayabilirsiniz.

Sayı Oyunları



Okul öncesinde çocuklar sayılarla ne kadar çok oynarsa ilerleyen dönemde sayıları öğrenmeleri o kadar kolay olacaktır. Hazırlamış olduğumuz videodaki oyunda sayı eşleştirme işlemi ile hem sayılara olan aşinalık artacak hemde 4 yaş ve üzeri çocuklar için eşleştirme oyunu oynanmış olacaktır. 

Evde çocuk oyunu yapımı ve diğer eğitici çocuk oyunları için belirli aralıklarla yeni videolar yüklediğimiz Youtube kanalımızı ziyaret etmeyi ve kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Javascript . , (nokta virgül) Değiştirme

N11 Satış Arttırma