3 4 5 Yaş Etkinlik (Evde Anaokulu Etkinlikleri)

Size en uygun etkinlikleri bulmak artık çok daha kolay! Anaokulu etkinlikleri sayfasına gidin çocuğunuzun yaşına, yapmak istediğiniz etkinlik türünü ve kullanmak istediğiniz malzemeleri seçerek en uygun etkinliği bulun.

Çocuklar için oyun öğrenmenin ve kendilerini geliştirmenin en temel yolu. Bizde anne ve babalar olarak elimizden geldiği ölçüde çocukları bu konuda desteklemeliyiz. Bu yazıda çocuklarınızla evde nasıl eğlenebileceğiniz ve öğrenebileceğiniz konusunda bazı yöntemlerden bahsedeceğim.

Blogumda bulunan daha önceki bir yazı da anaokulu etkinlikleri kolay başlığıyla bazı oyun ve etkinlik önerilerinden bahsetmiştim. Bu yazıdan şuanda haberdar olduysanız incelemenizi tavsiye ederim.

Çocuğunuzla evde eğlenceli vakitler geçirebilmek için pahalı veya çeşit çeşit oyuncaklara ihtiyacınız yoktur. Siz eğer sürekli yeni oyuncaklar alırsanız çocuğunuzu çeşit çeşit oyuncak alınmasını ister hale getirirsiniz. Aslında tam da bu doğrultuda çocuğunuz evdeki tüm nesneleri kendisi için oyuncak olarak görüp oyunlar oynayabilir. Tabi ki sağlığını ve güvenliğini tehlikeye sokacak olanlar dışında!

Örneğin birlikte çay kaşıklarını oyuncak olarak kullandığınızda çok farklı örüntü (tekrar eden nesneler) veya farklı şekil oluşturabilirsiniz. Başka bir örnek olarak ise yastıkları belirli noktalara koyarak aralarından geçebileceği parkur oluşturabilir veya o yastıkları hızlı bir şekilde toplama ve yerine koyma yarışı yapabilirsiniz.

Üstelik verdiğim bu örnekleri yaptığınızda çocuğunuzun bilişsel (zeka) gelişimine katkı sağlayabilir ve bazı sorumlulukları yerine getirme bilincini oluşturabilirsiniz.

Bu bilgiler doğrultusunda farklı fikirler edinebilmeniz amacıyla çocuğunuzun yaş grubuna göre farklı fikirler edinmenizi sağlayabilecek 5 yaş etkinlik ve 3 yaş etkinlik sayfalarını hazırladık. Sizde bu sayfalarda yer alan evde etkinlik yapımı fikirleri ile aslında anaokullarında anaokulu etkinlikleri olarak da oynatılan etkinlikleri evde kolayca yapabilirsiniz.

Özellikle salgın hastalık dolayısıyla dışarıya çıkamayan ve anaokulu, kreş gibi yerlere gidemeyen çocukların gelişimleri için oldukça faydalı olacaktır.

Konu hakkında daha fazla ve daha güncel bilgiler için HepSam sitesini mutlaka inceleyin. Sitede matematik etkinlikleri, sanat etkinlikleri deney etkinlikleri gibi farklı alanlarda hazırlanmış oyunlar ve iple oynanabilecek oyunlar, bardakla oynanabilecek oyunlar vb. evde bulunan malzemelerle çocuğunuz için hazırlayabileceğiniz etkinlik fikirlerini görebilirsiniz.

Unutmadan bazen çocuğunuza bununla nasıl bir etkinlik yapabiliriz, nasıl bir oynayabiliriz sorusunu sormayı ihmal etmeyin. Bu sayede hem çocuğunuzun yaratıcılık seviyesini geliştirmeye yarım etmiş olur hem bir birinden enteresan ve güzel fikirlere sahip olursunuz. :)

Sizde evde hazırladığınız okul öncesi çocuk oyunlarını yorumlar bölümünde paylaşarak diğer anne ve babaların bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Javascript . , (nokta virgül) Değiştirme

N11 Satış Arttırma

Anaokulu Etkinlikeri Kolay - Okul Öncesi Oyunlar ve Yapımı